نقش مددکاران اجتماعی در کنترل و کاهش کودک آزاری

کارشناس مسئول مداخله و اورژانس اجتماعی گفت: مددکاران اجتماعی در موقعیت‌های گوناگون نقش به‌سزایی در شناسایی، مداخله و درمان کودکان آزاردیده ایفا می‌نمایند. آنها می‌توانند در راستای کاهش کودک آزاری یا به نوعی افزایش کودکان نجات یافته اقدامات مثمرثمری را به انجام برسانند؛ با قرار گرفتن در کنار پویش‌های مدنی جدید و سازمان‌های مردم نهاد به حساس ساختن عموم جامعه و افزایش حس مسئولیت پذیری بپردازند.

نسیم بوستانی افزود: کودکی که مورد آزار و سوء استفاده قرار می‌گیرد، کودکی با نیازهای ویژه است که نیاز به کمک و راهنمایی‌های متخصصان در زمینه روان‌شناسی، مشاوره و مددکاری دارد. بنابراین مددکاران اجتماعی می‌توانند در زمینه‌های مختلفی نقش مؤثری ایفا نمایند.

وی ادامه داد: مددکاران اجتماعی می‌توانند با آموزش به معلمان و مربیان از آنان بخواهند تا با مشاهده تغییرات رفتاری و ظاهری کودکان در شناسایی و گزارش موارد کودک آزاری به خط تلفن 123 ( اورژانس اجتماعی ) نقش مهمی را ایفا کنند. کمک به ایجاد مراکز تخصصی نگهداری از کودکان آزار دیده و جلب حمایت‌های مردمی و سازمانی جهت تجهیز و تقویت این مراکز به منظور ارائه خدمات هرچه بهتر یکی دیگر از فعالیت‌هایی است که مددکاران خدوم و زحمتکش در راستای تحقق آن می‌توانند نقش موثری داشته باشند.

کارشناس مسئول مداخله و اورژانس اجتماعی با اشاره به اینکه آزارگرها در بسیاری از موارد با کودکان ارتباط نزدیک دارند، گفت: کودکی که مورد آزار و سوء استفاده قرار گرفته، نسبت به آینده بی اعتماد بوده و دورنمای آینده برایش تاریک است. به این کودکان باید فرصت داد تا احساسات و واکنش‌هایشان را ابراز کنند تا احساس تنهایی و جدا بودن از جمع را فراموش نماید که این مورد باید مورد توجه مددکاران اجتماعی قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: بیشتر قربانیان سوء استفاده به خصوص سوء استفاده جنسی در زمینه بهداشت روانی دچار آسیب‌های جدی می‌شوند و نشانه‌هایی از دو یا چند اختلال روانی یا رفتاری را بروز می‌دهند که شایع‌ترین آن‌ها عبارت است از اضطراب، بی‌اشتهایی، بیش فعالی، حمله‌های وحشتزدگی، افسردگی، شب ادراری، پرخاشگری و....  درنتیجه مددکاران اجتماعی لازم است از تمام امکانات، نیروها و منابع موجود در جامعه برای پرورش استعدادها و رفع اختلالات در راستای تأمین بهداشت روانی کودکان آزار دیده و خانواده آنان بهره گیرند.

کارشناس مسئول مداخله و اورژانس اجتماعی افزود: به مددکاران اجتماعی پیشنهاد می‌شود با استفاده از روش اقدام اجتماعی، مسائل و مشکلات ناشی از آسیب کودک آزاری را برای قانون‌گذاران توضیح دهند تا ضمن وضع قوانینی برای حمایت از کودکان جامعه، سیاست‌هایی توسط دولت مردان اتخاذ شود تا با فراهم آوردن زمینه‌های مناسب آموزشی، رفاهی و ... بتوان از این معضل اجتماعی پیشگیری کرد. در صورت تصویب لایحه، مددکاران اجتماعی به عنوان ضابطین قضایی ، پیگیری موارد کودک آزاری از سوی مددکاران اجتماعی تسهیل شده و به بسیاری از نیازهای این کودکان پاسخ داده خواهد شد .

کد خبر 122640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد